De câte ori nu te-au avertizat alți parior cu privire la faptul că nu este o idee deloc bună să mizezi pe favoritele care au meci în campionat la numai două-trei zile după ce au jucat o partidă în cupele europene, fie că este vorba de Liga Campionilor sau de Europa League? Ei bine, cine și-a dat interesul să studieze îndeaproape acest subiect cu siguranță a descoperit câteva lucruri interesante și utile.
În continuare îți vom prezenta câteva dintre cele mai comune situații și câteva indicații care te vor ajuta să iei decizii mai bune atunci când analizezi meciurile echipelor implicate în cupele europene.
Prețul pus de către fiecare echipă pe competiție și pe un anume meci trebuie identificat neapărat pentru a putea paria, însă acest lucru nu este de fiecare dată extrem de simplu. Europa League este o competiție care a mai câștigat ceva popularitate din 2009 încoace, atunci când i-a fost schimbat numele și formatul. Fosta Cupă UEFA a primit și un buget ceva mai ridicat decât în trecut, însă discrepanță între Liga Campionilor și Europa League a rămas tot una destul de mare.
Interesant este că această nouă față a competiției a venit într-un moment în care mafia pariurilor a început să fie depistată și expusă. Sute de meciuri au fost și sunt suspectate și investigate. De aceea, multă lume consideră că Liga Europa este o competiție plină de meciuri aranjate.
Știm bine că echipele din Spania pun preț pe această competiție, însă nu toate formațiile. De altfel, Sevilla a câștigat această competiție de 6 ori de la începutul anilor 2000 și până încoace, reușind chiar 3 triumfuri consecutive în 2014, 2015 și 2016. Printre câștigătoarele competiției din aceeași perioadă le menționăm și pe Valencia (2004), Atletico Madrid (2010 și 2018), precum și cele două finale disputate între echipe din Spania: (Sevilla – Espanyol 2007, respectiv Atletico Madrid – Athletic Bilbao, finală disputată la București în 2012).
Echipele din Italia, Germania și Anglia nu prea pun mare preț pe această întrecere, cu câteva excepții însă. Câștigătoarea competiției a primit dreptul de a participa în sezonul următor în Liga Campionilor atunci când Cupa UEFA a devenit Europa League, fapt pentru care anumite formații din aceste țări au încercat să profite de acel paragraf de regulament pentru a ajunge la „masa bogaților”. Două exemple în acest sens sunt reușitele celor de la Chelsea în 2013 și a celor de la Manchester United în 2017.
În altă ordine de idei, există formații care vin din campionate care sunt aproape de final în momentul în care acestea participă în faza grupelor Europa League. Un exemplu în acest sens este campionatul Norvegiei, Eliteserien, care se încheie la finalul lunii noiembrie. În astfel de situații, dacă o echipă este implicată în lupta pentru titlu este posibil să sacrifice anumite meciuri sau chiar întreaga campanie de Europa League.
De aceea, este obligatoriu să te interesezi exact de obiectivele echipelor, să încerci să studiezi obiceiurile, metodele, strategiile și limbajul antrenorilor respectivelor formații pentru a putea înțelege ce vor avea de gând de la meci la meci. Totodată, nu uita că antrenorul trebuie să respecte și obiectivele impuse de către conducere și trebuie să-i mulțumească și pe fani, așa că și aceste lucruri contează. Cu cât ai mai multe date, cu atât vei fii mai aproape de adevăr.
Meciurile din Liga Campionilor sunt mult mai importante decât cele din Europa League, astfel încât aici avem parte de abordări mult mai clare și vizibile din partea cluburilor. Din acest motiv, meciurile din Liga Campionilor apar foarte des pe biletul zilei de pe PariuriX.com.
Totuși, în cazul formațiilor care joacă în Champions League, pariorii trebuie să fie mai ales atenție la meciurile pe care aceste formații le dispută în campionat, înainte cu câteva zile de meciurile din Europa.
Antrenorii echipelor care au șanse la calificare vor sacrifica de multe ori meciurile premergătoare din campionat pentru a alinia un „prim 11″ proaspăt în cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe planetă.
Atenție însă la ultimele 2-3 meciuri din grupă, pentru că acolo pot apărea situații de non-combat. Să ne amintim de totalul dezinteres arătat de cei de la Manchester United în 2012, atunci când au înfruntat-o pe CFR Cluj pe Old Trafford. Și lista exemplelor poate continua, însă mesajul rămâne același.
Un alt aspect interesant este cel al cotelor. În anumite situații, acestea sunt departe de a releva adevăratele probabilitățile ale unei partide din cupele europene. Nu te lăsa păcălit de cote. Cel mai indicat este să nu te uiți la cotele oferite până când nu ai analizat partida cu pricina, pentru că nu de puține ori vei fi surprins de ceea ce întâlnești, însă dacă privești prima dată cotele, există un risc mare să fii influențat de către acestea și să privești lucrurile într-o manieră deformată.
Așadar, dacă vrei să profiți de pe urma echipelor implicate în Liga Campionilor și Europa League, nu ai decât să începi să monitorizezi cu atenție aceste formații și să lași deoparte orice prejudecăți. Ia fiecare caz în parte „la puricat” și nu te lua după mituri și legende urbane. Succes!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER